Algemene ledeninfo

Weet je waar Voorpost voor staat en heb je zin om jou aan te sluiten bij onze Heel-Nederlandse organisatie dan vind je hier alle nodige informatie terug hoe jij jouw steentje kan bijdrage aan onze kameraadschappelijke organisatie en wat Voorpost jou te bieden heeft.
Heb je alsnog vragen of twijfels vraag dan een informatiepakket aan, of kom eens langs op een van onze activiteiten, of laat ons uw vragen of bemerkingen gewoon weten via info-nl@voorpost.org

Wat kan ik Voorpost bieden?
Als lid van Voorpost zijn er haast oneindig veel mogelijkheden waarmee je uw nieuwe organisatie, en zodoende de doelen die wij nastreven, kan bijstaan en helpen te verwezenlijken. Hieronder een klein lijstje om jou een idee te geven.
– ben je een onbevreesde man? een trotse dame? Dan is actie voeren zeker iets voor jou! Kom mee in de eerste rijen staan, kameraden zij aan zij om resoluut ons doel te bereiken.
– heb je veel inspiratie? of organisatietalent? Denk dan mee acties en activiteiten uit.
– kan je goed schrijven? Schrijf dan voor ons tijdschrift Revolte of voor de webstek.
– heb je jouw schaapjes op het drogen? Dan kan je de organisatie steeds financieel een beetje steunen.
– ben je artistiek aangelegd? Maak dan mooie tekeningen, schilderijen, graffiti kunstwerken, enz. met Voorpost en onze ideologie en doelen als thema. Zulke creaties komen steevast tot hun recht in de Revolte, op affiches, en dergelijke.
– ben je digitaal handig? Help mee om mooie pamfletten, affiches, spandoeken, zelfklevers, enz. te ontwerpen.
– enz. enz.
Je ziet, binnen Voorpost kan je jouw talenten in een zeer brede waaier aan mogelijkheden uiten. Voorpost is niet zomaar een vereniging of organisatie, het is een gemeenschap van kameraden die hetzelfde doel nastreven, waarbij ieder op zijn eigen manier zijn steentje kan bijdragen.

Is er een leeftijdsgrens bij Voorpost?
Voorpost hanteert geen leeftijdsgrens. De leden van Voorpost bestaan uit jongens en meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Onze acties en activiteiten zijn op verschillende doelgroepen afgestemd. Iedereen die de ideologie en de doelstellingen van Voorpost steunt is van harte welkom.

Moet ik als lid meedoen met de straatacties?
Voorpost is in 1976 opgericht als actiegroep en deze actie is vandaag de dag nog steeds de basis van haar activiteiten. Echter ben je uiteraard als lid niet verplicht om aan acties mee te doen. Zo kan je bijvoorbeeld ook gewoon lid worden als je pakweg enkel maar interesse voor de vormingen en lezingen hebt, of je gewoon steunend lid wenst te zijn, of dergelijke.
Binnen Voorpost is er overigens niets verplicht, maar het spreekt uiteraard voor zich dat wanneer je samen met de andere Voorposters mee de handen uit de mouwen steekt (op eender welk vlak dan ook) het des te plezanter wordt en je jou des te meer samen met die Voorpost kameraden amuseert!

Wat heeft Voorpost mij te bieden?
Naast het feit dat u, eens dat u lid bent van Voorpost, deel uitmaakt van één grote, kameraadschappelijke familie biedt Voorpost jou ook nog tal van andere zaken aan. Zo bent u steeds welkom op al onze activiteiten gaande van vormingen en acties maar ook heuse weekeindes en zelfs af en toe eens een reis naar het buitenland.
Periodiek wordt er ook een berichtenblad rondgestuurd (online, maar op aanvraag kan dit ook in papieren versie opgestuurd worden) waarin alle activiteiten van Voorpost voor de komende maanden staan aangekondigd. Deze activiteiten zijn uiteraard ook terug te vinden hier op de webstek of Facebook, maar het Berichtenblad vormt een mooi verzameld geheel ervan.

Ik wil lid worden!
Heb je er helemaal zin in en wil je lid worden van Voorpost, dan vind je hier alle nodige informatie over het aanvragen van het lidmaatschap terug:
woonachtig te Vlaanderen
woonachtig te Nederland
woonachtig te Zuid-Afrika
woonachtig in de rest van Europa en de wereld

Hopelijk zien we je snel op een van onze komende activiteiten!