Wie we zijn

Wij zijn een beweging met meer dan duizend mensen die strijden voor het behoud van ons volk, onze cultuur en identiteit. Wij zijn actief in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika waar we actievoeren en mensen samenbrengen.

Onze inzet beschermt en versterkt het nationaal bewustzijn. We strijden voor een onafhankelijk Vlaanderen en hereniging met Nederland, demonstreren tegen immigratie en organiseren protestmanifestaties voor de vrijheid van meningsuiting. Wij staan voor de bescherming van de rechten van onze eigen etnische bevolkingsgroep.

Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen de omvolking. We weten hoe we het beste actie kunnen voeren en onze aanhangers kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan veertig jaar.

Onze ideeën

Onze ideeën

De nationalistische vereniging Voorpost, opgericht in 1976 is een Heel-Nederlandse actiegroep met activiteiten in het huidige Nederland, Vlaanderen, Zuid-Vlaanderen en Zuid-Afrika. Voorpost is niet partijpolitiek gebonden, niet gesubsidieerd en dus geheel onafhankelijk. Statutair beoogt Voorpost de behartiging van de belangen van al wie kan worden beschouwd als te behoren tot de Nederlandse etnische gemeenschap. Voorpost is in de eerste plaats dus Nederlands, ja meer zelfs: Heel-Nederlands.

Lees meer

Onze werkwijze

De hoofdactiviteit van Voorpost is actievoeren. Maar we sturen geen mensen de straat op zonder scholing. Daarnaast werken we voortdurend aan het onderlinge vertrouwen.

Lees meer
Onze werkwijze

Onze achterban

Voorpost is een organisatie in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika. Onze achterban steunt Voorpost niet alleen financieel, maar ook door actie te voeren of vrijwilligerswerk te verrichten. Steun aan onze acties door betrokken volksgenoten is essentieel.

Lees meer

Onze leiders

Voorzitter Bart Vanpachtenbeke, Nederlands actieleider Florens van der Kooi en Vlaams actieleider Nick van Mieghem hebben een publieke functie. Zij zijn het uithangbord van Voorpost. Bij vrijwel alle acties en betogingen is minimaal één van hen aanwezig om leiding te geven en de pers te woord te staan. Met hart en ziel zetten zij zich in om de koers van Voorpost vast te houden, zoals die door de Voorpostraad is bepaald. Ze weten zich ten volle gesteund door stichter en oud-actieleider Luc Vermeulen, tot op heden organisatieverantwoordelijke Voorpost Vlaanderen.

Lees meer

Voorpostraad

Voorpost is een vereniging met leden. De leden worden vertegenwoordigd door de leden van de Voorpostraad. De Voorpostraad is het hoogste besluitvormende orgaan van de vereniging. Belangrijk hierin zijn de kringleiders. Zij vertegenwoordigen de leden uit hun kring en zijn een belangrijke schakel bij het informeren en mobiliseren van hun lokale achterban.

Lees meer

Secretariaat

Op onze secretariaten zorgt men ervoor dat alle administratieve zaken zo snel en zorgvuldig worden afgehandeld. Met de gegevens van onze leden wordt zeer zorgvuldig omgesprongen. Daarnaast probeert men dat alles zo snel mogelijk te doen. Echter al dit werk doen onze schitterende vrijwilligers naast hun toch al drukke betaalde banen en gezinnen. Op de secretariaten van Voorpost zorg men voor de correcte afhandeling van de ledenadministratie, worden verslagen van vergaderingen gemaakt en worden de (digitale) nieuwsbrieven opgemaakt en verstuurd. (Digitale) post wordt verwerkt en doorgegeven aan de juiste personen. Er wordt contact onderhouden met gelijkgestemde buitenlandse organisaties.

Secretariaten

Voorpost bij jou in de buurt:

Voorpost heeft in Nederland en Vlaanderen een aantal kringen/kernen en een contactpersoon in Zuid-Afrika. Kringen zijn lokale groepen leden die zich hebben georganiseerd en een officiële werking hebben. Ze zetten zelfstandig acties en activiteiten op. Hoe meer kringen, hoe sterker we het nationalistisch geluid kunnen laten horen. Een kern is een aspirant-kring. Zodra een kern een tijdje positief mee draait krijgen ze een eigen kringvlag.

Wil je met andere vrijwilligers actievoeren en activiteiten organiseren? Klik dan verder om te zien bij welke kring je kan aansluiten.

Kringen

Onze geschiedenis

Voorpost werd opgericht in 1976 in Vlaanderen en in 1978 in Nederland. Sinds die tijd doet Voorpost haar naam eer aan. Staan op de voorposten van de samenleving voor ons volk, onze cultuur en identiteit.

Onze organisatie kent ondertussen dus al een behoorlijk lange en mooie geschiedenis. Lees meer en bekijk op de volgende pagina naar beelden van onze geschiedenis.

Lees meer
Onze symbolen

Onze symbolen

Een volk ontleent haar identiteit aan haar geschiedenis haar helden én… haar symbolen.

Als nationalisten hechten we daarom veel waarde aan symboliek. Het zorgt voor herkenning en duidelijkheid. Voorpost houdt een aantal symbolen graag in ere.

Lees meer

Onze weekeindes

Het Activistenweekeinde, het Pinksterkamp en het IJzerwakeweekeinde vormen het kloppende hart van onze werking.

Voorpost houdt eraan deze weekeindes in ere te houden.

Lees meer
Onze weekeindes
Vorming/cultuur

Vorming/herdenkingen

Door de vormingen en lezingen die we organiseren kunnen onze leden, sympathisanten en gewoon geïnteresseerden zich blijven informeren over de acties waaraan ze deelnemen.

Verder eert Voorpost haar voorgangers en houdt vast aan het belang van het Joelfeest.

Lees meer

Heel-Nederlands voetbaltoernooi

Eenmaal per jaar organiseren we het Heel-Nederlands Voetbal Toernooi (HNVT). Kringen uit Nederland en Vlaanderen en bevriende organisaties doen mee. Ieder jaar wordt er hard gestreden voor de fel begeerde wisselbeker.Het toernooi wordt afwisselend in Nederland en Vlaanderen georganiseerd. Naast het sportieve gedeelte is er een uitgebreide braai, muziek, een luchtkussen voor de kinderen en de winkel van Voorpost is uitgestald.

Lees meer
Vorming/cultuur
Vorming/cultuur

Voorpost ordedienst

Omdat links niet altijd even verdraagzaam is zoals ze zelf doen uitschijnen bleek het bij de oprichting van Voorpost in de woelige jaren zeventig en tachtig tot, en met zelfs nog steeds af en toe vandaag de dag, dat het meer dan nodig is om bij betogingen en acties beschermt te worden door een eigen ordedienst zodat iedereen, ook onze gezinnen, kinderen en ouderen zonder angst, of gevaar vanuit socialistische hoek mee kunnen komen manifesteren op de straten.

Lees meer